SKYDDAT BOENDE

Signegård

Behöver du akut hjälp?

Gör så här:

SKYDDAT BOENDE

Signegård

På Signegård erbjuder vi skyddade boenden för kvinnor över 21 år med eller utan barn. Här arbetar våra socionomer och socialpedagoger med expertis inom våld i nära relation och hedersrelaterat våld.

Vi har skyddade boenden i egen lägenhet och skyddade boenden med personal dygnet runt – alla med säkerhet som främsta prioritet. Via Amplius öppenvårdsenhet, med anställd psykolog, psykoterapeut, behandlingspedagog och sjuksköterska, kan vi direkt anpassa stöd utifrån varje persons behov.

Trygghet och långsiktighet i skyddat boende

Yttre säkerhet

Alla våra lägenheter har skalskydd. Vi går igenom skyddsåtgärder och beredskap noggrant med familjen före, under och efter en placering, och finns tillgängliga dygnet runt för hjälp. Våra utbildade medarbetare utför kontinuerligt riskbedömningar utifrån FREDA och PATRIARK.

Inre trygghet

Den inre känslan av trygghet är också viktig, och där tror vi att en hemtrevlig miljö spelar stor roll. Därför ser vi till att varje familj får en egen nyrenoverad, omsorgsfullt inredd lägenhet på skyddad adress. Husdjur är välkomna utan extra kostnad.

Samverkan med BVC, skola och förskola

På Signegård sätter vi barnens behov först och jobbar för att de ska få tillbaka en normaliserad och trygg vardag så fort som möjligt. Därför har vi en nära och etablerad samverkan med BVC, skola och förskola. Våra medarbetare har utbildning i BBIC, Trappan, TMO och KBT. 

Anpassat stöd direkt

Med psykolog, psykoterapeut och sjuksköterska anställda direkt i verksamheten kan vi undvika långa vårdköer och snabbt erbjuda insatser anpassade efter varje kvinna eller barns behov. Det kan handla om till exempel föräldrastöd eller traumabehandling.

För ett självständigt liv

För en stabil vardag efter placeringen hos oss erbjuder vi behovsanpassat stöd i ADL (aktiviteter i dagliga livet), myndighetskontakter och hushållsekonomi. Vi har ingen uppsägningstid av våra skyddade boenden. Efter avslutad skyddsplacering hjälper vi till att hitta ett permanent boende.

Kontakta ossTelefon: 
010-204 04 49

E-post:

info@ampliusomsorg.se

Kontakta ossTelefon:
010-204 04 49

E-post:

info@ampliusomsorg.se

Vår samlade kompetens

amplius logotyp

Telefon 010-204 04 49 
Adress Blekingegatan 1, 371 57 Karlskrona
Email info@ampliusomsorg.se