mamma och dotter kramas under en behandling

Vi söker Psykolog till HVB

Söker du ett arbete där du kan göra skillnad, där du får jobba i ett företag som har höga kvalitetskrav och där utvecklings- och förbättringsarbete står högt på agendan? Vill du precis som vi göra det lilla extra och överträffa förväntningar?

Om jobbet

Amplius Omsorg är en vårdkedja som främst riktar sig mot kvalificerad utredning och behandling för barn med eller utan föräldrar, och kvinnor med eller utan barn. Amplius första verksamheter startades i september 2022. Idag består Amplius av fem verksamheter och ca femtio medarbetare. Om du vill vara med på en utvecklande resa och ha stor möjlighet att påverka verksamheten så är detta jobbet för dig!

Om våra HVB

Ellagård öppnade sin verksamhet i september 2022 med inriktning mot HVB för familjer med barn upp till 13 år i Tjörnarp utanför Höör. Boendet har totalt 40 platser och jobbar med såväl utrednings- som behandlingsuppdrag.

I oktober 2023 öppnade vi Vårbacken som är ett HVB för barn 9-13 år och där vi jobbar med behandlingsuppdrag. Boendet har totalt 5 platser och är beläget i Sövröd utanför Höör.

Under 2024 kommer vi öppna ännu ett HVB för barn med 5 platser. Vi kommer att arbeta med behandlingsuppdrag och boendet är beläget i Kristianstads kommun.

Inom Amplius arbetar främst behandlingspedagoger och socionomer med lång erfarenhet och kunskap inom respektive arbetsområde. Ett specialistteam som består av leg. psykolog med psykologledningsansvar, leg. terapeut och leg. barnsjuksköterska utgår från Ellagård, men specialistteamet finns även tillgängliga för Amplius övriga verksamheter. Vi söker nu ytterligare en psykolog som tillsammans med oss vill forma verksamheter och insatser som är av högsta möjliga kvalitet.

Amplius Omsorgs huvudkontor finns i Karlskrona, Blekinge. Läs mer om oss och våra verksamheter på ampliusomsorg.se.

Om rollen

Som psykolog inom Amplius kommer du ha behandlingsansvar för behandlingsärendena på våra HVB-enheter: Ellagård; utrednings- och behandlingshem för familjer, Vårbacken; behandlingshem för barn 9-13 år samt ytterligare ett HVB för barn som kommer att öppna under 2024. Det innebär att du ansvarar för behandlingsärendena inom respektive verksamhet men du kommer också arbeta med att göra bedömningar, behandlingar och utredningar där det kan handla om att differentiera olika barnpsykiatriska tillstånd, ibland neuropsykiatriska tillstånd som ADHD och autismspektrumtillstånd. Du arbetar med barn 0-13 år med eller utan deras föräldrar, både enskilt och i olika familjekonstellationer. Du förväntas också arbetsleda och vägleda behandlingspedagoger i utrednings- och behandlingsarbetet. Vi arbetar utifrån socialtjänstens uppdrag enligt BBIC med varje barn som finns placerat hos oss.

Ditt arbete är evidensbaserat men utefter intresse kan du ges möjlighet att utveckla nya vård- och behandlingsmodeller. Du kommer ha möjlighet till fortbildning och specialisering samt handledning. Arbetstiden är dagtid på vardagar med stor flexibilitet att själv styra över dina arbetstider. Du har din bas på Ellagård och jobbar med våra tre HVB-enheter vilket kräver en del resor i Skåne.

Om dig

Vi söker dig som är leg. psykolog. Du har mycket goda kliniska kvalifikationer och minst 5 års erfarenhet av kliniskt psykologarbete med barn och ungdomar. Barnperspektivet genomsyrar ditt arbete.

Särskilt meriterande är specialistutbildning, handledarutbildning, erfarenhet av specialistpsykiatri (BUP) och erfarenhet av konsultativt arbete. Det är också meriterande om du har arbetat på HVB.

Du bör tycka om att befinna dig i en organisation där vi tillsammans utvecklar verksamheten och jobbar mot gemensamma mål. Vi söker dig som är engagerad, nyfiken, flexibel och som tycker om utvecklingsarbete. Du har god förmåga till självständigt arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Vidare är du en god pedagog med hög kommunikativ förmåga som lyssnar samt anpassar dig till situationen. Då vi är mycket måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både i tal och skrift. God datorvana och goda kunskaper om social dokumentation är nödvändigt. Körkort för personbil (B) är ett krav.

Om Amplius

På Amplius arbetar vi för en vidgad vård och omsorg. Därför lägger vi alltid mesta möjliga omtanke i våra behandlingshem. För vi tror på att ett grundat arbetssätt skapar trygga miljöer när de behövs som mest. Våra verksamheter bygger på lika delar kvalitet, professionalitet, genuinitet och genomsyras av engagemang.

Vi som är en del av Amplius har alla gedigen utbildning och mångårig, kvalificerad erfarenhet av att möta barn, unga och familjer i behov av HVB-hem eller skyddade boenden – både som vårdgivare och som myndighetsutövare.

Vi ser fram emot din ansökan!

Så här söker du jobbet

Skicka in CV och personligt brev till ansokan@ampliusomsorg.se och ange Psykolog i ämnesfältet. Vi genomför löpande urval under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi genomför digitala och fysiska intervjuer samt personlighetstest. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret, som du tar med dig till fysisk intervju.

MENY