lyckligt familjehem i en soffa

Vi söker Enhetschef till Ellagård HVB

Söker du ett arbete där du kan göra skillnad, där du får jobba i ett företag som har höga kvalitetskrav och där utvecklings- och förbättringsarbete står högt på agendan? Vill du precis som vi göra det lilla extra och överträffa förväntningar?

Om jobbet

Amplius Omsorg är en vårdkedja som främst riktar sig mot kvalificerad utredning och behandling för barn med eller utan föräldrar, och kvinnor med eller utan barn. I september 2022 startade vi en ny verksamhet med inriktning mot HVB för familjer med barn upp till 13 år i Tjörnarp utanför Höör. Om du vill vara med på en utvecklande resa och få möjlighet att påverka en verksamhet från grunden så är det här jobbet för dig!

Om Ellagård

Ellagård tar emot familjer på uppdrag från socialtjänsten och vi jobbar med både utredningsuppdrag och behandlingsuppdrag i en hemliknande kontext. Vi erbjuder heldygnsvård med bemanning dygnet runt. Vår behandlingsenhet har 20 platser i form av familjerum i olika storlekar för både den stora och lilla familjen, gemensamma utrymmen och gemensam matsal där familjerna serveras hemlagade måltider. På vår utredningsenhet, som har 20 platser, bor familjerna antingen i egen lägenhet med självhushåll eller i familjerum med gemensamma utrymmen och tillgång till kök. Vi har en stor trädgård med mycket plats för lek och bus. Arbetsgruppen består av verksamhetschef, samordnare, psykolog, terapeut, sjuksköterska, utredningsansvarig, behandlingsansvarig och behandlingspedagoger. Amplius Omsorgs huvudkontor finns i Karlskrona, Blekinge.

Om rollen

I rollen som enhetschef får du chansen att vara en nyckelperson på Ellagård. Du kommer att ha ett nära och tätt samarbete med verksamhetschefen, som är din närmaste chef.

Du har ett delegerat ansvar för verksamhet, personal och arbetsmiljö och kommer att leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och kvalitetsarbete. Arbetsgruppen består idag av femton medarbetare och verksamheten är fortfarande under utveckling. Du ansvarar för att verksamheten är bemannad med rätt kompetens dygnet runt.

Du kommer att arbeta nära arbetsgruppen för att skapa struktur och trygghet, samtidigt som du har ansvar för enhetens övergripande metodarbete. I rollen ingår även att skapa och bibehålla goda relationer med våra klienter, uppdragsgivare, myndigheter och andra intressenter.

Arbetstiden är dagtid på vardagar.

Om dig

Du som söker behöver ha relevant minst 3-årig högskoleexamen, till exempel socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har minst två års arbetserfarenhet av att arbeta som chef. Det är meriterande om du har erfarenhet från HVB-verksamhet, annan dygnet-runt-verksamhet eller jobbat med vår målgrupp, familjer.

Du inspireras av möjlighet till förändringar och trivs med situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du bibehåller ditt lugn i stressade situationer och har förmåga att förmedla det till andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både i tal och skrift. God datorvana och kunskaper om social dokumentation är nödvändigt. Körkort för personbil (B) är ett krav.

Söker du ett arbete där du kan göra skillnad, där du får jobba i ett företag som har höga kvalitetskrav och där utvecklings- och förbättringsarbete står högt på agendan? Vill du precis som vi göra det lilla extra och överträffa förväntningar?
Välkommen med din ansökan!

Om oss

På Amplius arbetar vi för en vidgad vård och omsorg. Därför lägger vi alltid mesta möjliga omtanke i våra behandlingshem. För vi tror på att ett grundat arbetssätt skapar trygga miljöer när de behövs som mest. Våra verksamheter bygger på lika delar kvalitet, professionalitet, genuinitet och genomsyras av engagemang.

Vi som är en del av Amplius har alla gedigen utbildning och mångårig, kvalificerad erfarenhet av att möta barn, unga och familjer i behov av HVB-hem eller skyddade boenden – både som vårdgivare och som myndighetsutövare.

usechatgpt init success
usechatgpt init success
usechatgpt init success
usechatgpt init success
usechatgpt init success
Så här söker du jobbet

Skicka in CV och personligt brev till ansokan@ampliusomsorg.seoch ange Enhetschef i ämnesfältet. Vi genomför löpande urval under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi genomför digitala och fysiska intervjuer samt personlighetstest. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret, som du tar med dig till fysisk intervju.

Vi ser fram emot din ansökan!

MENY