barn i trygga händer

Vi söker behandlingspedagog till nytt HVB i Höör

Trivs du på en arbetsplats där du gör verklig skillnad för andra? Är du van vid lågaffektivt bemötande och har en förmåga att skapa goda samarbetsrelationer? Vill du vara med och forma en verksamhet från start?

Under hösten 2023 startar Amplius en ny verksamhet med inriktning mot HVB för barn 9–13 år i Sövröd utanför Höör. Vi söker nu en verksamhetschef som vill vara med och bygga upp vår nya verksamhet tillsammans med oss.

Om HVB Vårbacken

På Vårbacken tar vi emot barn med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik på behandlingsuppdrag från socialtjänsten. Vi har plats för 6 barn och erbjuder heldygnsvård i en hemliknande kontext med bemanning dygnet runt. Barnen bor i egna rum och delar TV-rum, aktivitetsrum och matrum där det serveras hemlagade måltider. Vi har en stor trädgård med mycket plats för lek och aktiviteter.

Arbetsgruppen består av verksamhetschef och behandlingspedagoger. Verksamheten har också tillgång till Amplius specialistteam med leg. psykolog, leg. psykoterapeut och leg. sjuksköterska.

Om din roll

Som behandlingspedagog är du en viktig del i att skapa och strukturera barnens vardag. På Vårbacken arbetar vi miljöterapeutiskt med ett lågaffektivt bemötande och möter barnen med trygghet och omsorg. Att kunna möta ett barn i affekt lågaffektivt är därför en grundläggande egenskap för att kunna jobba hos oss.

Du ska även ha förmåga att reflektera över dig själv och kunna ändra ditt bemötande beroende på vad du vill ha för önskad effekt i barnets beteende. Arbetstiden är förlagd enligt schema med variation dag, kväll och helg. Även jour förekommer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • delta i barnens fritidsaktiviteter, laga mat och hålla i dagliga rutiner
 • jobba med struktur och tydlighet för att skapa trygghet och förutsägbarhet för våra barn
 • vara kontaktperson, dvs. planera och genomföra det miljöterapeutiska arbetet där regelbundna strukturerade samtal med barnet ingår
 • bemöta barnens och vårdnadshavarnas problematik på ett professionellt och respektfullt sätt
 • dokumentation och beteendeobservationer

Som person tror vi att du är…

… trygg, stabil och prestigelös. Vi tror att du skiljer på det personliga och det professionella, är flexibel och har lätt för att anpassa dig till föränderliga omständigheter. Du bör ha god förmåga att reflektera över de olika situationer som uppstår och kan föreslå nya angreppssätt, exempelvis avseende barnets problematik och beteende. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi önskar att du har följande kompetens och kunskap
 • minst två års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete och omsorg eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • minst fyra års erfarenhet av behandlingsarbete på HVB-hem eller inom LSS
 • erfarenhet av arbete med barn och unga som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
 • kunskap inom miljöterapi, lågaffektivt bemötande och MI
 • erfarenhet av tydliggörande pedagogik och lösningsfokuserat arbetssätt är meriterande
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • övriga språkkunskaper är meriterande
 • god datorvana och goda kunskaper om social dokumentation
 • körkort B

Läs mer om rollen och ansök här

Det här är Amplius

Amplius Omsorg är en vårdkedja som främst riktar sig mot kvalificerad utredning och behandling för barn med eller utan föräldrar, och kvinnor med eller utan barn. Under hösten 2022 startade Amplius Omsorg upp en ny verksamhet med inriktning mot familjehem.

Vi som är en del av Amplius har alla gedigen utbildning och mångårig, kvalificerad erfarenhet av att möta barn, unga och familjer i behov av stöd och insatser utifrån socialtjänstlagen, både som vårdgivare och som myndighetsutövare. Vi strävar alltid efter mesta möjliga omtanke – i varje insats.

Lär känna oss på Amplius