ungdomar som formar ett hjärta med sina händer

Nu stärker vi teamet med ytterligare en psykolog

I strävan efter att erbjuda insatser med mesta möjliga omtanke och av högsta kvalitet så anställer vi nu ytterligare en leg.psykolog till Amplius Omsorg. Lina Cagerus Barucija är legitimerad psykolog och har en gedigen erfarenhet av psykologisk behandling, handledning och utbildning. Lina har tidigare arbetat på bland annat BUP, Skolfam och Rädda Barnen. Linas inriktning som psykolog är att möta barn som varit med om svåra upplevelser, stress och trauma och att jobba för ett förbättrat mående för de här barnen och deras familjer. Hon har tidigare arbetat med att utveckla metoder och ta fram material om trauma- och stress. Lina har ett stort intresse för att inkludera kroppen genom lek, rörelse och skapande i behandlingsarbetet med barn och familjer.

Välkommen till oss Lina!

Vad gör att du väljer att jobba på Amplius?
Jag sökte mig till Amplius eftersom jag tror att det är en plats där min kompetens inom stress och trauma kan både bidra och utvecklas. Många av de barn och familjer som erbjuds den typen av vård som Amplius bistår med kommer med svåra upplevelser och stark stress. Att kunna få jobba vidare med detta på en plats som erbjuder omsorg och stöd dygnet runt tror jag kan göra stor skillnad.

Vad ser du mest fram emot?
Allra mest ser jag fram emot att lära känna personalen på de här boendena och att möta de barn och familjer vi jobbar med. Det ska bli så spännande att lära mig mer om verksamheten och om hur man redan jobbar på Amplius. Och det ska bli intressant att se hur de pusselbitar jag hoppas kunna bidra med kan passa in i den befintliga verksamheten. Jag ser också fram emot våren vid sjön!

Vad kommer du bidra med?
Jag hoppas kunna bidra med mitt intresse och mitt brinn kring hur det påverkar att växa upp med stark stress och svåra upplevelser. Jag tror att sådana upplevelser ofta präglar både barn och föräldrar som finns inom Amplius verksamheter och jag hoppas att jag ska kunna komma in med kunskap och verktyg för att kunna bemöta och göra skillnad utifrån det perspektivet. Jag hoppas förstås också kunna bidra till de arbetssätt som ni redan har, med nyfikenhet och engagemang.

MENY